Network Menu

Arizona firar SWEA

Historien bakom bilden på flickan med hästen och svenska flaggan

Britt Marie FlynnText: Britt-Marie Flynn

[Artikeln publicerades i SWEA Arizona bladets jubileumsnummer 2006, med anledning av SWEA Arizonas 20-årsjubileum]

En av höjdpunkterna på vårt regionmöte i Scottsdale 1999 skedde på Bumble Bee Ranch, dit vi åkte med buss söndagen efter mötet.

Bilden av en cowboy som i full fart red runt arenan med svenska flaggan har funnits på min näthinna sen dess. Jag tror ingen av oss fick en riktigt bra bild. Det skedde så fort. Vi var helt överraskade där vi stod och smuttade på våra champagneglas.

En av mina grannar här ute i Sonora öknen föder upp hästar. Jag besökte honom och fick träffa hans unga, söta fru från Tyskland. Hon heter Silvia efter vår drottning, då hon föddes på drottningens födelsedag. Mina grannar berättade att de just sålt sin Iilla ranch, eftersom så manga hus växer som svampar ur jorden här ute. De stora vidderna har krympt, så de flyttar just till Bumble Bee, där de köpt en ranch.

Jag frågade om hon skulle kunna hjälpa mig att fånga den bild jag har haft på min näthinna. Jag ville ha saguarokaktus i bakgrunden. Hon ställde upp.

Hon tvättade sin häst Buckshot, borstade ut svans och man. Hon klädde sig själv i sina bästa cowboykläder. Hon hade gjort en provisorisk flagga dagen innan och tränat sin häst att trava utan att vara skygg för flaggan. Jim, min man, som ar duktig fotograf, tog bilden.

Silvia och svenska flaggan

Silvia och svenska flaggan
Foto: Jim Flynn