Network Menu

Bra att veta

Om Scottsdale

Scottsdale ligger i centrala delen av Arizona, granne med Phoenix, som är huvudstad i delstaten Arizona. Urindianer och indianer kallade Scottsdale sitt hem i tusentals år. Fast namnet kom först med nybyggarna som anlände i slutet av 1800 talet för att leta guld och silver. Army Chaplain Winfield Scott köpte 640 acres land och kallade det för Scottsdale. Indianerna drevs bort till reservat och nybyggarna ägnade sig åt jordbruk och boskapsskötsel. Efter andra världskriget, när luftkonditionering blev vanligt, flyttade fler och fler människor hit, pga. det behagliga klimatet.

Scottsdale har idag 225 000 invånare och har vuxit ihop med Phoenix. Scottsdale är bland annat känt för fina golfbanor, stora ”resort-hotell”, och den i Amerika välkända ”baseball spring training”. Många besökare kommer hit under vinterhalvåret, när vädret är som en vacker svensk sommardag varje dag. Många besökare utnyttjar också den vackra ökennaturen för vandring, ridning, cykeling och motorcykelsport. ”Old Town” är den ursprungliga staden. Här finns många restauranger, affärer, museer och konstgallerier. Det är lätt att promenera i denna del av staden, men det finns också en gratis trolley buss som går runt hela området.

Resa

Närmaste flygplats är Sky Harbor i Phoenix. Den ligger ca 15 minuter från Hotel Valley Ho och Eldorado Suites hotel. Det går lätt att ta taxi från flygplatsen till hotellen. Det kostar ca US $25.

Vi rekommenderar att ni bokar flyg i god tid. Priserna brukar gå upp ju längre man väntar.

Flygplatsen

Sky Harbor har 3 terminaler. Olika flygbolag landar vid olika terminaler.

Vid hemresan bör man vara vid incheckning ca 2 timmar innan avgång. De flesta flygbolag erbjuder Internet check-in. Det finns också incheckningsautomater på flygplatsen.

Vissa flygbolag har blivit väldigt restriktiva vad gäller övervikt. Det kan bli dyrt att överskrida den tillåtna vikten på bagaget. De är också noga med att man bara får ha ett (1) handbagage förutom handväskan.

Försäkring

Samtliga deltagare måste teckna sin egen reseförsäkring och olycksfallsförsäkring för deltagande i mötet. Kontrollera detta noga innan avfärd.

Hotell

Mötet kommer att äga rum på Hotell Valley Ho, som ligger bekvämt beläget i Old Town Scottsdale. Man kan lätt ta sig runt Old Town till fots, det är gångavstånd till shopping, restauranger och attraktioner.

Vi har bokat ett antal rum på Hotel Valley Ho, för US $199 / person / natt för enkelrum (plus skatt), frukost inkluderad. Dubbelrum kostar US $ 219 / rum / natt (plus skatt), frukost inkluderat. Detta specialpris kan även utnyttjas 3 dagar innan och 3 dagar efter mötet, för dem som vill komma tidigare eller stanna efter mötet. Hotellet kan ordna golf rundor för dem som vill det.

De har också ett fint spa som kommer att ha specialpriser för oss Sweor. Hotellet har också en härlig pool för er som bara vill koppla av. hotelvalleyho.com

För er som vill betala lite mindre för hotellvistelsen har vi bokat El Dorado Suites hotell, eldoradoscottsdale.com. Det ligger 5 minuters promenad söder om Hotel Valley Ho. En 2 bedroom suite har 2 rum med 2 king size sängar. Upp till 4 personer kan dela en suite. Priset för det är US $177 per natt plus skatt. Då ingår däremot inte frukost.

Registreringsavgift

Alla deltagare betalar en registreringsavgift på US $60 vid registrering innan 15 juni 2015 (tidigare 31 maj). Vid senare registrering fördubblas avgiften. Avgiften skall betalas oavsett vilka delar av mötet man deltar i: regionmötet, världsmötet eller utflykter. Registreringsavgiften täcker alla extra kostnader som uppstår vid arrangerandet av mötet.

Möten

SWEAs avdelningsordföranden deltar vid både fredagens och lördages obligatoriska möten. Vid fredagens regionmöte deltar endast avdelningsordföranden vid förmötet på förmiddagen medan eftermiddagens regionårsmöte är öppet för alla intresserade. På lördagen äger själva världsmötet rum. Det kommer att bli föredrag, workshops och grupparbeten under hela dagen. Förutom avdelningsordföranden är alla intresserade SWEA-medlemmar välkomna att vara med under hela världsmötet. Ni anmäler er till fredagens och lördagens möten på anmälningsblanketten.

Utflykter

Vi kommer att ha utflykter från hotellet under torsdag, fredag, lördag och söndag. Läs mer om utflyktsmålen på utflyktssidorna. Endast vissa utflykter kommer att erbjudas flera gånger.

Middagar

På torsdag välkomnar vi alla på Mexican fiesta på Hotel Valley Ho. Det kommer att vara en matbuffé med vin. Här får ni chans att träffa bekanta från när och fjärran och dessutom kan ni köpa lotter (dragningen sker på lördagens festafton).

På fredagen arrangerar vi en ”All American cowgirl” kväll på Rustler’s Rooste Steakhouse, rustlersrooste.com, (ändrat från Pinnacle Peak Patio). Ta på er jeans och boots och kom med till ett riktigt Western steakhouse, som har funnits där sedan 1971.

På lördagen blir det en festmiddag med underhållning i bästa SWEA-tradition i Scottsdales ”gamla stan”. Vi kommer naturligtvis också ha dragning av vårt lotteri.

Lotteriet

Lotter kan köpas under hela mötet, så köp ofta och mycket! Vi kommer att ha fina priser.

Försäljning av produkter

Det kommer att finnas möjlighet att sälja SWEA produkter under mötet. För att underlätta organisationen ber vi er som vill sälja produkter, att meddela det i god tid. Vi råder er också att förbeställa vad ni vill köpa från olika avdelningar. (Se produkt webbplatsen.)

Informationsbord

Vi kommer att ha ett informationsbord i Hotel Valley Ho’s lobby, som kommer att vara bemannat under nästan hela mötet.

Spa-Pool

Hotel Valley Ho har ett mycket fint spa, där vi kommer att få rabatt under mötesdagarna. Där finns också en härlig pool där man kan lata sig mellan utflykter.

Golf

Scottsdale är känt för sina många fina golfbanor. Hotellets concierge eller Mona Mellegård kan hjälpa till att arrangera golfrundor. Mona’s telefonnummer är 602-451-4150, email: anomdragellem(Replace this parenthesis with the @ sign)cox.net

Klimat/klädsel

I mitten av oktober är medeltemperaturen 83° F(28° C) på dagtid och 60° F (16° C) på kvällen. Det är nästan som en svensk skön sommardag, och det kan vara bra att ha en jacka på kvällen. Scottsdale har i oktober 90 % chans f¨ør sol, och 10 % risk för regn.

Sevärdheter

Det finns många museer och attraktioner i Scottsdale och dess omgivning. Scottsdale är känt för sina konstgallerier och vackra natur. Vi kommer att erbjuda ett varierat program på våra utflykter, men det finns mycket man kan göra på egen hand också, om man föredrar det.

Shopping

Old Town Scottsdale har många butiker för turister med ”native American art” och Arizona prylar. Scottsdale Fashion square, med hundratals affärer, ligger på promenadavstånd från hotellet. Där finns också flera ”outlet malls” runt omkring Scottsdale och Phoenix. En av våra utflykter kommer att gå till Premium Outlets vid Wild Horse Pass.

Transport

Old Town Scottsdale är litet och man kan promenera nästan överallt. Där finns också en gratis buss som går genom Old Town till Fashion Square Mall och tillbaks till Old Town. Man kan hoppa på och av när man vill. Kartan till den rutten kommer att finnas i välkomstväskan när ni anländer till hotellet. Taxi finns också, och är inte så dyrt, speciellt inte om man är några stycken som delar den.

Welcome to Scottsdale sign

”Welcome to Scottsdale” sign
Photo: Dru Broomfield, At Home in Scottsdale)

City art project: terraces

City of Scottsdale art project: terraces
(Photo: Dru Broomfield, At Home in Scottsdale)

Greater Roadrunner, Estrella Mountain Regional Park

Greater Roadrunner, Estrella Mountain Regional Park
(CC-BY-2.0 via Wikimedia Commons)

Scottsdale waterfront

Scottsdale waterfront by Joseph Plotz
(Creative Commons Attribution 3.0 via Wikimedia Commons)

Cacti on the nature trail at the Mayo Clinic, Scottsdale, AZ.

Cacti on the nature trail at Mayo Clinic, Scottsdale, AZ by John Fowler
(CC-BY-2.0 via Wikimedia Commons)

Old Town Scottsdale

Old Town Scottsdale
(CC 3.0 via Wikimedia Commons)

Cactus wren, the state bird of Arizona

Cactus wren, the state bird of Arizona by Mark Wagner
(Creative Commons Attribution 2.5 Generic license)

City Hall, Scottsdale AZ

City Hall, Scottsdale AZ
(CC-BY-3.0 via Wikimedia Commons)

Utsikt från Camelback-Mountain

Utsikt från Camelback-Mountain av Scot Rumery
(Creative Commons Attribution-ShareAlike 2.0 Generic)