Network Menu

Efterresa till Monument Valley

Sedona, Grand Canyon, Monument Valley, Canyon de Chelly, Winslow

4 dagar, 3 nätter

Söndag 18 oktober

Vi lämnar Scottsdale tidigt på morgonen och stannar först i Sedona. Där får vi se de världsberömda röda bergen, sträcka på benen och ta en promenad i denna pittoreska lilla stad. Guiden ordnar picknick lunch. Från Sedona åker vi genom ”Oak Creek Canyon”, en fantastisk vacker väg som ringlar sig uppåt 600 meter av röda kanjoner.

På toppen av “the Mogollon Rim”, kör vi på den historiska Route 66 i utkanten av Flagstaff, på väg till södra kanten av Grand Canyon. Vi får chans att promenera längs södra kanten av kanjonen, eller sitta och koppla med lunchen med en fantastisk utsikt, och se solnedgången. Vi sover över på hotell i Grand Canyon.

Måndag 19 oktober

Efter soluppgång i Grand Canyon kör vi längs östra kanten av kanjonen, för fler spektakulära vyer av kanjonen. Därefter kör vi vidare till Monument Valley. Där kommer vi få en guidad tur av en Navajo guide, av detta naturunder. Vi fortsätter turen till Chinle, där vi tillbringar natten.

Tisdag 20 oktober

Vi kommer att få en guidad jeeptur av Canyon de Chelly, ledat av en Navajo guide. Navajo folket bor fortfarande längst ner i kanjonen. Vi får se välbevarade gamla klippbyggnader som urindianerna bodde i. Efter denna unika turen fortsätter vi till Winslow, där vi övernattar på historiska La Posada hotellet.

Onsdag 21 oktober

Vi kommer att få höra historien om detta gamla anrika Harvey hotel, som byggdes 1929 av Santa Fe Railroad. Vi tar också en tur av Route 66 som går genom staden, innan vi återvänder till Scottsdale, via Flagstaff.

Kostnader

Pris US $990

  • I priset ingår
  • Bekväm transport i buss eller van
  • Privat guide
  • Övernattning i Grand Canyon, Chinle och Winslow
  • Vattenflaskor
  • Inträde till nationalparker och monument, Monument valley tur och Canyon de Chelly tur

Detaljer om resan samt telefonnummer och e-epostadress för bokning finns på DETOURS Arizonas webbplats: www.detoursaz.com/sweanavajolands