Network Menu

Efterresa till Navajo Nation

Sedona, Grand Canyon, Navajo Nation

2 dagar, 1 natt

Denna turen ger dig en chans att utforska urgamla indianska civilisationer, njuta av fantastiska vyer av Sedona och Grand Canyon och få en inblick i lokala och Navajo konstnärer i Sedona och Navajo Nation.

Navajo Nation banner

Navajo Nation banner
(CC-BY-2.0 via Wikimedia Commons)

Söndag 18 oktober

Vi lämnar Scottsdale tidigt på morgonen och stannar först i Sedona. Där får vi se de världsberömda röda bergen, sträcka på benen och ta en promenad i denna pittoreska lilla stad. Guiden ordnar picknick lunch. Från Sedona åker vi genom ”Oak Creek Canyon”, en fantastisk vacker väg som ringlar sig uppåt 600 meter av röda kanjoner.

På toppen av ”the Mogollon Rim”, kör vi på den historiska Route 66 i utkanten av Flagstaff, på väg till södra kanten av Grand Canyon. Vi får chans att promenera längs södra kanten av kanjonen, eller sitta och koppla med lunchen med en fantastisk utsikt, och se solnedgången. Vi sover över på hotell i Grand Canyon.

Måndag 19 oktober

Efter soluppgång och frukost kör vi längs kanten österut och får fantastiska vyer och historia på vägen.  Efter det besöker vi Navajo Nation, där vi får lite inblick i hur detta har varit en känd handelspunkt. Vi får också se Navajo konst och hantverk innan vi åker tillbaka till Scottsdale på kvällen.

Kostnader

Pris: US $385

I priset ingår:

  • Transport i bekväm buss eller van
  • Privat guide
  • Övernattning vid Södra kanten av Grand Canyon
  • Vattenflaskor
  • Inträde till nationalparker och monument
  • Lunch dag 1 och 2

Detaljer om resan samt telefonnummer och e-epostadress för bokning finns på DETOURS Arizonas webbplats: detoursaz.com/sweagrandcanyonovernight