Network Menu

Stadstur i Scottsdale och Phoenix

Inkluderar besök på Desert Botanical Garden (botaniska trädgården).

Denna heldagsutflykt kommer att visa oss South Mountain Park, Arizona Biltmore, Old Town Scottsdale, och downtown Phoenix. South Mountain är den största stadsparken i världen, 17 miles lång. Downtown Phoenix, där den historiska Capitol building ligger, är ett unikt område där sportsfanatiker, modemänniskor och historieälskare kan umgås tillsammans. Old Town Scottsdale har både konstgallerier, shopping och restauranger att erbjuda. Arizona Biltmore är det enda kvarvarande lyxhotellet som ritades av Frank Lloyd Wright. Det kallas “The Jewel in the Desert” och har haft många välkända gäster under åren.

Lunch ingår och vi stannar vid någon unik Arizonarestaurang. Kanske blir det The Sugar Bowl i Old Town Scottsdale, en 50-tals inspirerat ”ice cream parlor”, eller The Farm at South Mountain, som har funnits där sedan 1920-talet.

Vi avslutar turen på Desert Botanical Garden. Några passionerade invånare såg behovet att bevara den vackra ökenomgivning. En av dem var svenska botanisten Gustaf Starck. De bildade 1936 Arizona Cactus and Native Flora society, som arbetade för att skapa trädgården. Scottsdale är fyllt av palmer men de är inte naturliga, utan har blivit importerade och planterade.

  • Pris: US $110
  • Två utflykter är planerade:
    • torsdag, 15 oktober, kl. 10.00 – 16.00
    • lördag, 17 oktober, kl. 10.00 – 16.00
  • Ingår: Busstransport, guide, lunch, inträde på Desert Botanical Garden, vattenflaskor