Network Menu

Utflykt till Apache Trail och Canyon Lake

Bara lite öster om Scottsdale ligger “Apache Trail” och Canyon Lake.

Apache Trail (State Route 88) at Fish Creek Hill, Arizona By Bernard Gagnon

Apache Trail (State Route 88) at Fish Creek Hill, Arizona
By Bernard Gagnon via Wikimedia Commons

Den här utflykten är ett riktigt vildmarksäventyr och en härlig dag i Sonora öknen. Amerikas första ”Historic Highway” är en väg med fantastiska vyer.

Det ursprungliga Apache trail var en stig som Apacheindianerna använde för att ta sig igenom ”Superstition Mountains”, som är otroligt vackra och har en färgrik historia. När nybyggarna kom blev denna lilla stig en ”stage coach” väg för gruvarbetare och bergsmän som sökte lyckan i guld.

Ett stopp på vägen är ”Goldfield Ghost town”. Den blev en stad 1892 och man fann faktiskt guld här. I 5 år flöt guldet innan gruvan torkade ut. Då blev det en spökstad. Vi får en chans att prova guldvaskning, se gruvverktyg och även besöka Lu Lus bordello.

Tortilla Flat är ett annat stopp i vildmarken. Tortilla Flat blev ett ”stage coach” stopp 1904. Ingen eld, torka eller banditer har kunnat förstöra det under alla dessa år.

Vi stiger på Dolly Steamboat och åker ut på vackra Canyon Lake. Kaptenen kommer att visa oss otroligt fina vyer och berätta om ”Superstition Mountains” och Apache trail’s historia.

  • Pris: US $110
  • Två utflykter är planerade:
    • torsdag, 15 oktober, kl. 08.00 – 15.00
    • lördag, 17 oktober, kl. 08.00 – 15.00
  • Ingår i priset: Busstransport, guide, lunch, biljett till Dolly Steamboat, vattenflaskor