Network Menu

Ridning eller jeeptur i öknen

Vilda västernäventyr, Canyon Creek Ranch

Canyon Creek horseback riding

Canyon Creek horseback riding
(Western Destinations)

Cirka 6 mil norr om Phoenix, i Bradshaw Mountains, ligger Canyon Creek Ranch, med en yta på över 1620 km2 i närheten av Agua Fria National Monument.

Här finns fantastisk hästridning, ”hiking” samt jeepturer, där man verkligen får uppleva Arizonas öken. Alla organiserade turer är privata, med duktiga guider som vet allt om öknen och dess flora samt berättar om Arizonas historia.

Vi bjuder på tre alternativ: ridning, jeeptur i öknen eller ”hiking”.

Ridning som i Vilda Västern

Avancerade ryttare eller nybörjare, alla är välkomna att hoppa upp på en cowboyhäst och rida ut i öknen med en ”expert cowboy” som guide. Vi rider över uttorkade flodbäddar, upp och ner genom ökenstigar som dessa hästar har grävt ut med sina hästhovar. Då och då ser vi gruvor längs stigen, blotta minnen av guld och silvertiden på 1800-talet. Ridningen är 1.5 timme lång och avslutas vid ranchen där vi får lära oss att skjuta och slänga lasso, precis som de gamla ”cowboys” gjorde.

Jeep tur i öknen

Horses and jeep at Canyon Creek Ranch

Horses and jeep at Canyon Creek Ranch
(Western Destinations)

Från guldgruvor till spökstäder upplever vi en minnesrik utflykt i en 4×4 jeep. Vår guide tar oss upp och ner över bergen runt ranchen samt visar oss hur man skjuter en pistol och hur man slänger en indianyxa. Vi får också uppleva en gammal ”western saloon”, där vi bjuds på en kall drink och får njuta av att vara ”cowgirls” en liten stund.

Hiking/vandring

Det finns också möjlighet för dem som vill att vandra här. Hör av er separat till Mona Mellegård om intresse för det finns. Monas email är: anomdragellem(Replace this parenthesis with the @ sign)cox.net

Kostnader

  • Pris: US $95
  • Tider:
    • fredag, 16 oktober, kl. 08.00 -12.30
    • söndag, 18 oktober, kl. 08.00 – 12.30
  • Ingår i priset: Busstransport, ridning eller jeeptur, guide