Network Menu

Utflykt till Taliesin West

Frank Lloyd Wright (1887-1959) anses vara en av de bästa arkitekterna i USA.

Han är känd för att ha använt den naturliga omgivningen när han designade och byggde hus. Fallingwater utanför Pittsburgh, och Guggenheimmuseet i New York, är två av hans många välkända byggnader.

Vi tar en buss till Taliesin West, som var Frank Lloyd Wrights vinterhem och arkitektskola. Den ursprungliga Taliesin ligger i Wisconsin, men 1937 tog han med sina studenter och byggde Taliesin West. Den är idag ett nationellt historiskt ”landmark”.

Taliesin West ligger bara några minuter norr om downtown Scottsdale. Mr. Wright och hans studenter byggde huset endast med den sten och sand som omgav dem i Sonora öknen vid foten av McDowell Mountains. Det har kallats ett arkitekturiskt under. Många av de studenter som jobbade och levde med Mr. Wright bor fortfarande där, tillsammans med nuvarande studenter och lärare på Frank Lloyd Wright School of Architecture.

Vi får en guidad tur och kan besöka alla rum och utrymmen, inne som ute. Vi får se cabaréteatern, musikpaviljongen, the Garden room, Öken-”shelters” och Mr. Wrights privata rum.

  • Pris: US $45
  • Tider:
    • torsdag, 15 oktober, kl. 14.00 – 17.00
    • fredag, 16 oktober, kl. 9.00 – 12.00
    • lördag, 17 oktober, kl. 14.00 – 17.00
  • Ingår i priset: Busstransport, inträde till Taliesin West, guide.
Taliesin West at Arizona

”Taliesin West at Arizona” by Nicholas Schwarzkopf
Creative Commons Attribution-Share Alike 3.0 via Wikimedia Commons

Taliesin West; Foto: Lena Ovlinger

Taliesin West; Foto: Lena Ovlinger

Taliesin West; Foto: Lena Ovlinger

Taliesin West; Foto: Lena Ovlinger