Network Menu

Apache Trail och Canyon Lake


>>> Tillbaka till startsidan med listan över alla rapporter från VM2015


Text: Lisbeth Claesson, SWEA Hong Kong

Utflykt till Apache Trail och Canyon Lake; Foto: Margaretta Simpson

Foto: Margaretta Simpson

Bussen lämnar Hotel Valley Ho med 52 förväntansfulla Sweor för att åka till Apache Trail och Canyon Lake. Vi är på väg till vildmarksäventyr i Sonoraöknen. Apache Trail var från början en liten stig där gruvarbetare och bergsmän försökte vaska fram guld. En otrolig serpentinväg att åka på men ingen väg att mötas på.

Första stopp blir Tortilla Flat. Utmed vägen såg vi kaktusar som stod som bergstoppar. Vi åt en lunch bestående av Cowboy hamburgare, den godaste hamburgaren man kan tänka sig. Tapeterna inne på restaurangen var 1-dollarsedlar och barstolarna skapade av gamla hästsadlar. En fantastisk syn!

Arizona är känt för 5 ”C” som står för:

  • Cotton (bomull)
  • Copper (koppar)
  • Climate (klimat)
  • Citrus (citrus)
  • Cattle (boskap)

Efter lunch stiger vi ombord på en ångbåt som ska ta oss på en tur på Canyon Lake. Här fick vi uppleva det mest spektakulära vyer med berg och dess formationer. Ett skådespel utan dess like. Vi hade en oförglömlig dag och så mycket information om Sonora öken att ta med oss hem.

Tack SWEA Arizona.


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.