Network Menu

Dagstur i norra Arizona


>>> Tillbaka till startsidan med listan över alla rapporter från VM2015


Dagstur i norra Arizona; Foto: Kickan Williams

Foto: Kickan Williams

Vi var en av flera mindre bussar som lämnade Scottsdale tidigt på morgonen och stannade först i Sedona. Där fick vi se de världsberömda röda bergen och ta en promenad i denna pittoreska lilla stad. Från Sedona åkte vi genom Oak Creek Canyon, en fantastisk vacker väg som ringlar sig uppåt 600 meter mellan röda kanjoner.

På toppen av “the Mogollon Rim” körde vi på den historiska Route 66 i utkanten av Flagstaff, på väg till södra kanten av Grand Canyon. Vi stannade där ungefär 3 timmar. Några tog möjligheten att promenera längs södra kanten av kanjonen, medan andra föredrog att sitta och koppla av med lunchen och en fantastisk utsikt.

Sedan körde vi längs kanten österut och fick fantastiska vyer och historia på vägen.  Vi fick ta ett kort besök till Navajo Nation, där vi fick lite inblick i hur detta har varit en känd handelspunkt. Vi fick också se Navajo konst och hantverk innan vi åker tillbaka till Scottsdale på kvällen.


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.