Network Menu

Föreläsningar och workshop


>>> Till rapporten om lördagsmötet
>>> Tillbaka till startsidan med listan över alla rapporter från VM2015


Text: Margot Björk, SWEA Rom

Under lördagen fick vi på SWEAs världsmöte lyssna till tre spännande föreläsare. Först ut på plan var professor Lars-Gunnar Andersson från Göteborgs Universitet. Många av er har säkert hört honom på Sveriges Radios P1 där han under 16 års tid svarade på lyssnarfrågor i programmet ”Språket”. Ofta retar vi oss på nya ord som kommer i språket. Lars-Gunnar berättade som exempel hur han irriterade sig på när ordet ”aktör” gick från att ha varit en person som stod på scenen på en teater till att nu vara en ”aktör på marknaden”. Men, sade han, är det ordet i sig som vi irriterar oss på eller är det personen eller personerna som säger just det ordet som vi ogillar. Hans föreläsning var full av roliga språkliga funderingar och vi fick många goda skratt såväl som ökad grammatikkunskap!

Louise Linder, medlem i SWEA South Florida, präst och psykoterapeut var nästa talare. Hon berättade på ett mycket levande och intressant sätt om sorgens/krisens fyra faser: chock, reaktion, bearbetning och nyorientering. Varför sorge- och krishanteringen är så viktigt och hur vi alla kan hjälpa till var kunskap som hon på ett utomordentligt gripande sätt förmedlade till oss.

Sist ut för dagen var Eva P Svensson som gav oss en workshop kring hur vi kan växa i våra roller inom SWEA. Eva ledde en övning för att vi själva skulle kunna hitta lösningar för att förbättra SWEA och hur vi ser SWEAs vision. Till exempel, en deltagare kom fram till hur hon kan mer effektivt identifiera nya medlemmar inom andras kontaktnät.

Workshop om att bli en bättre Swea; Foro: Li Ansefelt Thornton

Workshop om att bli en bättre Swea; Foto: Li Ansefelt Thornton


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.