Network Menu

The Heard Museum of Native Art


>>> Tillbaka till startsidan med listan över alla rapporter från VM2015


Heard Museum of Native Art, Phoenix

Text: Helena Gagne, SWEA Orange County

Utflykt till Heard Museet; Foto: Ingrid Westin

Foto: Ingrid Westin

vi var ca tjugo Sweor som hade anmält oss till att besöka Heard Museum. Museet ligger i Phoenix endast en kort busstur ifrån hotellet Valley Ho. Museet grundades 1929 och var då ett litet museum i en liten stad. Under åren har det vuxit och byggts till i omgångar. Idag är det en samling låga byggnader i missionsstil med flera inbyggda gårdar och planteringar. På en bänk i skuggan kan man njuta av både fontäner och statyer.

Det fanns många intressanta samlingar och vi fick en visning av en duktig guide som var mycket kunnig och rolig. Vi lärde oss om katsina dockor, hur en sandmålning är gjord och om olika mönster på keramik och vävnader. Det fanns fantastiska korgarbeten och många vackra smycken. I ett rum fanns ett väldigt intressant nyare konstverk som jag tror imponerade oss alla. En samling glaspelare i olika vackra färger med keramik baser som stod nästan två meter höga i en tät grupp. Det var en samling sprakande färger. Temat var en kombination av gammalt, keramiken och det nya som var glaset.

Museet hade också en mycket intressant fotoutställning om indianernas historia från den tiden då man tog deras barn till internatskolor för att lära dem engelska och att leva som européer. En riktig tankeställare om hur hårt deras liv varit genom tiderna.

Heard museum är verkligen ett måste när man besöker Phoenix.

Ett stort tack till SWEA Arizona för ett förträffligt världsmöte och alla olika arrangemang ni ordnat
för oss besökande Sweor.


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.