Network Menu

MAMEs regionmöte, oktober 2015


>>> Tillbaka till startsidan med listan över alla rapporter från VM2015


Text: Catarina (Nina) Lindström, ordf. SWEA Dallas

MAMEs regionmöte; Foto: Tina O'Malley

Foto: Tina O’Malley

Fort, fort, fort! Var serveras frukosten? Runt hörnet… Ååååh, här sitter alla Sweorna från jordens alla hörn. Wow! God frukost. Mycket frukt, så man står sig! Kommer ju att sitta i regionmötet de kommande 10 timmarna.

Först förmötet: konferensrummet var traditionellt iordningsställt, så vi möblerade om för att kunna ha ögonkontakt med varandra! Vi pratade om SWEAs hisspitch, hur lät den? Varför ska jag gå med? ”Jo, för att SWEA är ett fantastiskt nätverk och vill du engagera dig, eller inte, så är du välkommen att stödja oss med din medlemsavgift! Vi använder din avgift till att göra skillnad i vårt närområde, bl.a. genom att donera böcker om Sverige till biblioteken och vi försöker också ordna arrangemang för att sprida vår svenska kultur och dess traditioner“. Vi körde rollspel, fram och tillbaka, flyttade varannan stol medsols så vi alla utsatte varandra för olika scenarier som vi successivt tog oss igenom. Svettigt och lite spännande! Vi pratade dessutom om hur vår drömstyrelse såg ut.

Och sedan, efter lunch, började regionmötet. Vi satt på rad, hade publiken mitt emot oss och dagordningen framför oss. Vi körde på med förra årets resultat, budgeten för 2016. Vi valde in några kommittémedlemmar, och fattade en del beslut och redogjorde för våra avdelningsrapporter.

Mötet avslutades och vi fick titta på en fin presentation från regionens stipendiat, som tack vare vårt stipendium kunnat forska om fästingar i Sverige. Mitt första regionmöte som AO, och allt hade gått bra!


Bildgalleri från MAMEs regionmöte

OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.