Network Menu

Ökentur på häst


>>> Tillbaka till startsidan med listan över alla rapporter från VM2015


På hästrygg i öknen

Text: Li Ansefelt Thornton, SWEA Washington D.C.

Utflykt på hästrygg i öknen; Foto: Li Ansefelt Thornton

Foto: Li Ansefelt Thornton

Jag har aldrig varit en hästtjej, men jag tänkte att, ska jag nu vara i vilda västern så ska jag väl i alla fall rida häst i öknen. Två ryttare på stegrande hingstar eskorterade mig fram till Canyon Creek Ranch. Jag fick hjälp upp på hästryggen, stigbygeln ställdes in och sadelväskan kom på plats. Efter en snabblektion i hur fötter skulle placeras och tyglar skulle hållas, bar det iväg.

Det var en fantastisk upplevelse att sitta på mitt fina sto Gizmo då hon tryggt tog mig fram på dammiga stigar och genom snår av taggiga kaktusar. Vi red försiktigt förbi ”jumping cholla”, som om man går för nära, har taggar som liksom hoppar och fastnar i skinnet så man måste skära ut dem med kniv.

Efter cirka en timmes ritt kom vi till en liten västernby där vi steg av och vattnade våra hästar. Svängdörrarna for upp som om jag var med i en film när jag klev in på Rusty Nail Saloon, och fick mig en kall och läskande öl.
En härlig avslutning på ett intensivt men informationsrikt världsmöte.


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.