Network Menu

Stadstur i Scottsdale och Phoenix


>>> Tillbaka till startsidan med listan över alla rapporter från VM2015


Text: Barbro Holgersson, SWEA Lissabon

Stadstur av Phoenix; Foto: Margaretta Simpson

Foto: Margaretta Simpson

Vi var 12 förväntansfulla Sweor som på lördagen tillsammans med vår unga trevliga guide åkte på stadstur till Phoenix. Vädret var perfekt med växlande molnighet och drygt 20 grader varmt.

Vi började dagen med att besöka Desert Botanical Garden, en fantastisk anläggning i Papago Park med Red Mountains i bakgrunden. Här njuter man av kaktusar, träd, buskar och vilda blommor i alla dess slag. Fjärilar, bin och färggranna kolibrifåglar flyger fritt omkring i parken och pollinerar växterna.

Vi fortsatte till Arizona State Museum. I denna park finns ett 20-tal stora minnesmonument, bl.a. från USS Arizona och USS Missouri (slagskepp som sänktes av japanerna i Pearl Harbor). Senaste tillskottet är ett vackert monument som hedrar offren 11 september 2001 i New York City. Det monument som stack ut lite extra var ett fint monument över hundar i militär tjänst under andra världskriget som hade stupat i tjänst.

Stadstur av Phoenix; Foto: Margaretta Simpson

Foto: Margaretta Simpson

Därefter åkte vi ut på landet till The Farm i South Mountains där vi avnjöt en härlig lunch i trädgården på The Farm Kitchen. Supergoda sallader och smörgåsar — närproducerade, organiska och hembakade!

Avslutningsvis besökte vi det välkända Arizona Biltmore hotellet i art deco stil från sent 1920-tal. Både byggnad och inredning präglas av Frank Lloyd Wright men det var arkitekten Albert Chase McCarthy, tidigare lärling hos Frank Lloyd Wright, som ansvarade för bygget, som ofta kallats för ”The Jewel of the Desert”. Här har många kändisar och presidenter passerat revy under årens lopp. Det sägs bl.a. att det var här som Irving Berlin skrev White Christmas. Den historiska poolen var Marilyn Monroe´s favoritpool och det är härifrån som den ursprungliga Tequila Sunrise drinken kommer. Än idag serverar de den ursprungliga drinken, som enligt bartendern skiljer sig från dagens genom att man förutom tequila använder sodavatten och Crème de Cassis, istället för apelsinjuice och grenadine. Flera av oss provsmakade drinken innan det bar av hemåt. En härlig avslutning på en fin dag!


OBS! För att se en bild i sin helhet, klicka på bilden. För att se hela galleriet, klicka på en bild och använd pilarna (< och >) för att bläddra mellan bilderna.